No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Külm supp Holodnik

by - kolmapäev, juuni 14, 2017


 See on üks maitsev vene köögi mõjutustega külm keefirisupi peedi ja maitserohelisega. Uskuge mind, supp on tõeliselt maitsev ning meeldib ka lastele.
Soovi korral võib juurde segada hakitud keedukartulit või head sinki.

Sellest kogusest jätkub neljale kuni kuuele sööjale.

Retsept:

• 300 g peeti (väiksemad on paremad)

• 2 väikest rohelist kurki

• peotäis rohelist sibulat ja tilli

• 1 liiter keefirit

• 1 sl riivitud mädarõigast (võib olla purgi oma)

• soola ja musta pipart (maitsejärgi)

• 2-3 keedetud muna

Pese peedid, keera fooliumisse ning rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni need on pehmed. Lase peedil jahtuda, siis koori ja riivi jämedalt. Röstimine annab peedile mõnusalt magusa maitse.
 Kuid sa võid kasutada ka keedetud peeti, kui soovid kiiremat varianti.

- Keeda mune 10 minutit, jahuta külma vee all. Koori ja lõika pooleks.

- Pese kurgid ja haki väikesteks kuubikuteks. Haki sibulapealsed ja till.

- Sega kausis riivitud peet ja osa keefirist, lisa maitse järgi soola, pipart ja riivitud mädarõigast. Sega juurde kurgikuubikud, hakitud till ja sibul ning seejärel ülejäänud keefir.

- Serveeri suppi hästi külmalt, serveerimisel tõsta peale keedetud munapoolik.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate