No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

SUUREPÄRASED AIANDUSNÕUANDED, MIDA ISEGI TEIE NAABRID TAHAKSID TEADA

by - esmaspäev, märts 20, 2017



 Kevad on aeg millal aednikud saavad tõeliselt vaatamata ilmale hakata kasvatama palju ilusaid taimi ja maitsvaid vilju. Sellepärast otsustasin teiega jagada neid vähem levinud või teada olevaid näpunäiteid. Olen kindel, et need osutuvad teile rohenäppudele väga kasulikeks nõuanneteks.
  • - Te ei ole ju kunagi arvanud, et banaanid on rooside parimad sõbrad. Tuleb välja, et banaanikoored on roosidele parimaks väetiseks. Lihtsalt lõika need väikesteks tükkideks ja laota need ümber roosipõõsa. Roosid tänavad sind selle eest.
  • - Kui teil on ükskõik missugused potitaimed, siis lihtne trikk aitab neil ellu jääda isegi kõige kuivemal suvel. Keera kaks riideriba omavahel kokku( sobib ka jämedam nöör) ja pane üks ots veega täidetud purki ja teine lillepotis olevasse mulda.
  • - Kõik teavad, et amplid kuivavad väga ruttu. Kuid siin on nipp, mis aitab meid sellega: pane tavaline laste mähe ampli põhja ja täida ampel mullaga. Nii säilitab ampel niiskust kauem ja lilled ei muutu januseks.
  • - Kui te tahate kasvatada palju maasikaid.Siis et hoida eemale kahjurid ja säilitada niiskust, sobib katta peenrad multšiga. Männiokkad teevad selle töö ära hästi ära, kuid sobib ka niidetud hein. Multš aitab säilitada niiskust ja kaitseb taimi putukate eest.
  • - Pange tavalised plastik kahvlid maleruudustiku kujuliselt oma peenrasse et kaitsta taimi näljaste sissetungijate eest nagu on seda erinevad linnud.
  • - Te võite teha oma umbrohutõrje vahendi - segades kokku 4 liitrit äädikat, 250g söögisoola, ja üks supilusikatäis nõudepesuvahendit. Pidage meeles, et panete kindad kätte, kui seda kasutate. 
  • - Kui suvi ei ole nii soe, kui te lootsite, siis väike kasvuhoone aitab pikas perspektiivis taimedel mis külma kardava kasvada. Kasvuhoone mida me pidasime silmas on lihtne- kui torkame maasse mõned oksad ja katame selle kilega ja seal all on taimedel hea ning mõnus kasvada.
  • - Kas teil on kaminast järelejäänud suurel hulgal tuhka? Ära viska seda ära – see on suurepärane väetis. Kui suvi osutub külmaks siis piprad ja suvikõrvitsad on tänulikud selle eest.
  • - Väike pudelist tehtud kasvuhoone aitab kaitsta teie taimi kui temperatuur on liiga madal.
  • - Kui teil ei ole käepärast kastekannu siis võite selle ka ise teha tavalisest plastik pudelist (parimad on käepidemega): lihtsalt tehke limonaadi vms. pudelikorki mõned augud ja keerake kork tagasi ja ajutine kann ongi olemas.
  • - Kui on aeg seemned mulda panna siis kasutage seda lihtsat nippi: segage omavahel kokku jahu ja vesi vahekorras 1:3, siis pange mõned tilgad segu tualettpaberi ribadele 5cm vahedega. Nüüd pange seemned. Nüüd rullige tualettpaber ja jätke see nii mõneks päevaks.
  • - Seemnetest kasvatamine võib olla väga lihtne kui te kasutate munakoori – eeldusel et ükski juur pole istutamise käigus kannatada saanud, munakoored on suurepärane väetis. Samuti võite ka lisada purustatud munakoori mulla sisse.
  • - Et olla kindel, et teie istikud ei ole kuivas, siis tehke neile püsiv veega varustatus. Võtke tavaline pudel tehke kork auklikuks, täitke pudel veega ning pange see kork allpool potti mulla sisse. 
  • -Te saate hoida oma käsi heas seisukorras isegi aianduse kõrghooajal tehes järgmist: pange 10 – 20ml vedelat ammoniaaki ja pisut nõudepesuvedelikku või pulbrit 100ml 3% vesinikperoksiidi lahusele. Kastke käed sellesse. Nüüd peske oma käed seebiga ja kreemitage niisutava kreemiga.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate