No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Ahvileivapuu - raviomadustega toataim meie kodus!

by - laupäev, märts 25, 2017


 See taim on meile tuntud nimetuse ahvileivapuu ehk „rahapuu“ all, ladinakeelne  nimetus on tal Crassula ovata. Veel usume, et see toalill meelitab ligi raha. Las see olla nii. Kuid lisaks sellele on veel  see taim kasulik. Selle taime raviomadused aitavad vabaneda paljudest haigustest, sest tal on põletikuvastane, viirusevastane toime ja on antibakteriaalsete omadustega.

Kindlasti kasvab teil kodus see taim: õppige seda mitmekesisemalt kasutama!


Ravimise võimalused ahvileivapuuga.


Herpes huultel – pigistage ahvileiva puu mõnest lehest mahl välja, määrige haiget piirkonda iga 30 minuti tagant või siis kastke vatitups mahla sisse ja suruge see haigele kohale ning kinnitage plaastriga.

Artriit, artroos – pigistage 10 – 15 lehest mahl välja ja määrige liigeseid enne magama jäämist.

Hemorroidid – pange pikuti lõigatud leht haigele kohale. Aitab koheselt.

Põletused, verevalumid, nihestused, haavad, sisselõiked, mädapaised - lehtedest tuleb teha pudru ja see tuleb panna kahjustatud nahale ja fikseerige see sidemega. Vahetage seda 2 – 3 tunni möödudes.

Mao ja kaksteistsõrmiku haavandid -  Tuleb hoolikalt mäludes süüa tühja kõhu peale 2 ahvileivapuu lehte.

Neerupõletik, põiepõletik – tükeldage 5 ahvileivapuu lehte ja valage sinna peale klaasitäis kuuma vett. Jätame umbes tunniks ajaks seisma ja siis filtreerige. Võtke seda ravimit 1 supilusikatäis 15 minutit enne sööki 3 korda päevas.

Angiin, tonsilliit e. kurgumandlite põletik – pigistage 10 ahvileivapuu lehest välja mahl ja segage see klaasitäie veega. Loputage saadus lahusega kurku 3 – 5 korda päevas.

TÄHELEPANU!
Ahvileivapuu sisaldab kõrges kontsentratsioonis arseeni, seepärast ei tohi sellega sisse võtmisel liialdada. Üledoos võib põhjustada tervisehäireid.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate