No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kirsikompoti valmistamine

by - reede, juuli 15, 2016

 Kuna see aasta on meil kirsiuputus, siis saan teha oma lemmik kompotti - kirsikompotti!
Kahjuks saab selle aastaga ka ühe kirsipuu eluiga otsa ja selleaastane saak jääb talle viimaseks. Kevad  ja suvi oli soe ning ilmataat nii helde, et kinkis meile hea saagi.
Tänan armas kirsipuu, niikaua kui ennast mäletan, tean ka seda puud.
Nii aga nüüd siis kompotist.

Selleks läheb vaja:
kirsse
1 l vett
500 gr suhkrut
 (Sellest piisab 1,5 kg marjadele)

Siirupi valmistamiseks
Lase vesi keema, lisa suhkur keeda paar minutit, kuni suhkur on täielikult sulanud, lase jahtuda.

Puhasta kirsid, kui vaja pese. mina tegin kahte varianti, nii kivideteta, kui see kividega. Kividega saab kiiremini :) sest vähem puhastamist.
Puhastatud kirsid pane purki ja lisa kirssidele peale jahtunud siirup. Purgid tõsta suuremasse potti, kastrulisse, põhja pane vana rätik, et purgid ei läheks katki, lisa purkide vahele vett, nii, et purgid on kaelani vees.
Pastoriseerimine: kuumuta 25 minutit 75°C vees. Pane kraadiklaas purkide vahele.
Peale seda tõsta purgid välja ja kaaneta.
Mina keeran ka purgid seejärel teist pidi, et pealmised marjad saaksid samuti veel vedelikuga kokku.
Mõnusat keetmist.


©Koduhaldjas.com

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate