No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tao teooria - Kuidas tunda end oma elemendis

by - esmaspäev, oktoober 05, 2015


Tao on Hiinast pärit teooria, mis liigitab kõik inimesed viie elemendi märgi järgi. See märk mõjutab nii inimese keha, hinge, figuuri ja meeleolu vastavalt aastaajale.

MAA

Iseloom Maa on tasakaalustav element kõikide aastaaegade vahel. Ka maa-inimene seisab kindlalt kahel jalal, on arukas ja usaldatav, planeerib küll kõike põhjalikult, ent sageli mitte kõige õigemini.Kaldub mõtisklustesse, võib olla isekas. Maa-tüüp muutub energiliseks suve lõpus, tema aistmismeel number 1 on maintsmine ning seetõttu võib maa-tüüpide seas olla suuremal hulgal gurmaane. Ka teiste inimeste puhul imetlevad nad tundlikku maitsmismeelt.

Nahk ja juuksed Nahk püsib kaua sile, kuid on see-eest paraku suurepooriline ning kaldub aknele. Seepärast on ka naha pidev puhastamine ja pleegitamine ülitähtis. Regulaarne koorimine ning savimask tuleb kasuks. Näiteks sobivad Clairins'i Masque Purifiant, Natural Sea Beauty Mud Mask. Peanahk on keskendav ja kõõmane, seepärast peaks sageli käima juuksuri juures.

Figuur Maa-tüübid on kas väga saledad, või liiga paksud, kummalgi juhul ei hiilga nad erilise vormikusega ja on pigem lamedad ja sirged. Tselluliit ja rasvapolstrid on kerged tekkima. Ka loomult on maa-inimene laisk ja naljalt liigutada ei viitsi, kuid jooksmine, tantsimine, aeroobika ning teised vastupidavust ja energiat nõudvad alad aitavad tal sellest pahest üle saada.

Toitumine Kõik mis on magus, maitseb maa-naisele hästi. Menüüs on väga tähtsal kohal hirss, mais, riis, pähklid ja kõik söödavad juurikad. Vältima peab suhkrut ja süüa tuleb rahulikult.

METALL
Iseloom "Metallikas" on terava mõistusega, tema ausus ja usaldatavus on paljukiidetud. Ta on tundeline, romantiline ja kaldub kohati melanhooliasse. Lõõgastumine pole tal just tugev külg. Meeltest domineerib haistmine: metall-inimene suhtleb sõna otseses mõttes läbi nina, vältides inimesi, kelle lõhn on talle ebameeldiv.

Nahk ja juuksed Nahk on kahvatu ja kuiv, kortsud kiired tulema. Verevarustus on metall-tüübil vilets, veresooned tungivad esile. Eriliseks probleemiks on kalduvus tursetele ja lümfihäiretele, mida on ka kohe näha näost. Seepärast soovitatakse metall-nahale hapnikukreeme, näiteks Lancasteri Vital Oxygene Supply'd, Biothermi Hydra Détoxi ja teisi süvaniisutavaid kortsuvastaseid tooteid. Salongis mõjuvad hästi massaaz sidruni, tüümiani ning eukalüptiõliga ning jalavannid. Peanahk on metall-inimestel kuiv, juuksed haprad. Head teevad soojad turgutavad juukseõlimaskid ning toitvad šampoonid-palsamid.

Figuur Metall-naisel on tihtipeale silmatorkavalt peenike talje. Kui ta ka peaks kaalus juurde võtma, siis allapoole vöökohta. Kuigi ta külmetub kergesti, on liikumine värskes õhus väga tähtis ja kogu sporditegemise peaks metall-inimene õue üle viima. Nõrku veene tugevdab jalgrattasõit, vastupidavust parandavad lumelauad: suusatamine, kelgutamine ning muidu lumes müttamine.

Toitumine Metall-tüüp saab jõudu terava maitsega toitudest. Rohke pipar, tšilli ja paprika mõjuvad ainevahetusele hästi ega koorma soolestikku. Jääkülmadest söökidest-jookidest tuleks eemale hoida ning süüa sagedamini sooja suppi.

PUU

Iseloom Puu-inimene on loov, dünaamiline, spontaanne ning väga tolerantne. Samas võib ta väga kergelt ärrituda ja teda võib tabada äkkviha. Ta orienteerub täielikult kevadele- see on tema aasta keskpunkt, mil ta muutub energiliseks ja puhkeb õitsele. Talle istub roheline värv ja hapu toit ning ta püsib kaua noorena. Aistingutest on esikohal nägemine: "puud" on esteedid, nad hindavad kõike silmade läbi.

Nahk ja juuksed Just kevaditi on puu-tüüpidel probleeme nahaga- see muutub rasvaseks, tekib vistrikke ja pigmendilaike. Seepärast sobivad puu-nahale kõige paremini õlivabad geelid ning AHA-kreemid. Näiteks Elizbeth Ardeni Alpha Ceramide, Estée Lauderi Fruition Extra, Lancome'i T-Controle. Puu-naise peanahk on ülemäära rasune ning mida enam kevade poole, seda kiiremini juuksed mustaks lähevad. Peapesuks sobib seega hästi Sebastiani Mint-šampoon, Tigi Peppermint Treatment palsam ning Body Shopi šampoon Mint&Thyme.

Figuur Puu-inimese keha on tavaliselt hästi vormitud lihaste ja tihedate kudedega, tselluliit teda ei ähvarda. Sellegipoolest on vaja palju liikumist- ideaalsed spordialad selle inimtüübi jaoks on ujumine, jooksmine ja jalgrattasõit.

Toitumine Kõik mis vähegi hapu, turgutab puu-tüüpi hästi. Tao soovitab vältida juustu ja vorsti ning süüa kõiki eksootilisi puuvilju ning parti või kana sealiha asemel.

VESI

Iseloom Vee-inimesel on märkimisväärne tahtejõud ja organisaatoritalent. Väliselt võib ta tunduda külm ja uhke, ent tegelikult on see lihtsalt mask, mille taha vee-tüüp peidab oma sisemist ebakindlust ja hirmu. Vaimselt küpseb ta juba varakult. Kõige tähtsam aisting on kuulmine- vee-tüübi tuju sõltub häältest tema ümber.

Nahk ja juuksed Nahk on hall ja kahvatu, Kannatab niiskusepuuduse all. Enamasti on probleeme silmade ümbrusega. Kuna nägu näeb pidevalt väsinuna välja, turgutavad teda hästi taastuskreemid ja lifting-maskid, näiteks Estée Lauderi Night Repair, ning kõikvõimalikud silmageelid: Clinique'i Daily Eye Saver, Chaneli Eye Lift. Juuksed on vee-naisel tavaliselt elutud ja ripuvad igasuguse volüümita. Juuksestruktuur on küllalt nõrk, seepärast ei tohi lakkide-geelidega liialdada. Sobivad kerged, kuid samas efektsed vahud, näiteks Sebastian ning lakid, näiteks Hayashi Frizz Spray.

Figuur Vee-inimesed on kehakujult äärmuslikud: ülikõhnad või vastupidi - prullakad. Alakeha kipub olema suhteliselt ebaproportsionaalne või laialivalguv, seda tuleb vormida vastavate harjutustega jõusaalis. Heaks kehaskulptoriks on ka ujumine.

Toitumine Vee-tüübile sobivad kõik mereannid: kala, vähid, krevetid, lisaks oad ning muu soolane kraam. Kuigi soola tao vee-inimestele ei keela, ei tohiks toitu üle maitsestada.

TULI

Iseloom Tule-inimene on seltskondlik, rõõmsameelne, uudishimulik ja tavaliselt heas tujus. Tema elementi peaks kõige rohkem mõjutama sõna- ta peamine nauding on rääkimine. Mõistagi oskab ta rääkida hästi, pannes teisi end kuulama, neid vormides ja lastes suurtel sõnadel ka ennast mõjutada.

Nahk ja juuksed Tule-inimesel on tundlik, kuiv ja kahvatu nahk. Halva verevarustuse tõttu on lisaks külmetavatele varvastele ka nägu sageli punaseplekiline. Nahk on kuiv, tavaliselt tekib probleeme laubapiirkonnaga. Ainus pluss on see, et tule-tüüp näeb palju kauem noor välja kui ükski teine. Sobivad kreemid on: Clinique'i Exeptionally Soothing Cream For Upset Skin, Ella Baché Morning Dew, Ylang-Ylang näoõlid.

Figuur Lihaskude on nõrk, tule-tüüp võib kaalus kiiresti juurde ja sama ruttu maha võtta. Liiga suurt pingutust nõudvad spordialad talle ei sobi, eelistada tuleks kerget võimlemist, golfi või kõndimist.

Toitumine Kõikvõimalikud mõrud ja teravama maitsega road (greipfuut, chicorée, radicchio) ja grilltoidud peaksid nii tule-naisele kui tema seedesüsteemile meeldima. Liiga palju vürtsi aga ajab ainevahetuse sassi.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate