No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

(HOBU)KASTAN. Tema õied ja lehed rahvaravis

by - reede, juuni 05, 2015


Hobukastanit kasutatakse vereringe ja veresoonkonna haiguste raviks, tromboflebiidi profülaktikaks, prostatiidi, hemorroidide puhul
Kastani preparaatidel on põletiku- ning bakteritevastane, haavuparandav toime, samuti verdvedeldav ning trombidevastane toime. Tugevdavad veenide ja kapillaaride seinu. Soodustavad verevalumite paranemist.
Õisi ja lehti kuivatada õhurikkas varjualuses. Droog säilib ühe aasta.

ÜLDISED RETSEPTID:
Tõmmis:
3 supilusikatäit kuivatatud lehti ja seemneid (koortest puhastatud vilju) valada üle 1 liitri keeva veega, lasta tõmmata. Tarvitatakse ½ klaasi 2 korda päevas.
Tinktuur: 1 osa õisi ja 10 osa 50 % piiritust. Tinktuuri võib lisada ka jalavannide veele.

VEENILAIENDID
Õite tõmmis jalavanniks: 50 g kuiva peenestatud droogi liitri kuuma vee kohta, keeta 30 minutit, pigistada vedelik välja ja teha jalavanni.

VARIKOOSSED VEENID. HEMORROIDID.
Värsketest õitest tehtud mahl. Hommikul ja õhtul 20-30 tilka, mis lisada 1/4 klaasile veele.
Hemorroidide korral võib teha ka õite keedust ja kasutada istevannideks.

PROSTATIIT
Õite tinktuur. 6 tl kuivatatud peenestatud õisi lisada 0,5 liitrile viinale. Jätta 1 nädalaks sooja kohta seisma. Võtta 30-40 tilka 3-4 korda päevas peale sööki. Kuur 20 päeva. Siis 10 päevane paus. Ja siis jälle teha 20-päevane kuur.

NB!!!
Hobukastani preparaadid on vastunäidustatud, kui on kalduvus verejooksudele, kui sinikad tulevad igast kergest löögist. Vere hüübimatuse, samuti menstruaaltsükli häirete, raseduse korral. Hüpoatsiidse gastriidi, atoonilise kõhukinnisuse ning madala vererõhu korral.

vene keelest tõlkinud Ingrid Prass
Allikas

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate