No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

7 nippi puukide tõrjumiseks.

by - esmaspäev, mai 04, 2015


Kevadeti hakkavad inimesed rohkem looduses viibima, kuid meid varitseb aias ja metsas üks pisike aga ohtlik putukas - puuk, kes võib endaga koos kanda puugihaigusi, nii puukentsefaliiti kui ka puukborrelioosi.
Puugid pesitsevad tavaliselt kõrges heinas ja varitsevad võsas, samuti pole me sugugi kaitstud puugi eest ka koduaias, või aiamaal.
Vaata mismoodi saab puukide eest end kaitsta.


 *"Puukide vastu aitab tõeliselt üks asi - küüslauk! Kõige kindlam viis küüslauku puukidevastases võitluses kasutada on seda lihtsalt süüa. Ilmselt tekitab see nii veres kui nahas mingisuguse erilise lõhna, mida puuk ei talu.
* Tuleb niita muru, sest puugid varitsevad tavaliselt oma ohvreid pikas rohus.
* Puukidele ei meeldi kruusateid, kiviplaate, betoonservi, multši. Need on teravad, kuivad ja lagedad,  puuk aga armastab end peita niiske rohu sisse.
* Lupja muru! Lubi kõrvetab puuke kui ka tigusid ning takistab uusi tulemast. Samuti on lubi hea mullale ja murule sest hoiab sammalt muru sisse tekkimast. Võid ka aiaserva täies pikkuses lubjaga katta, sest nii ei pääse puugid aeda. Pea meeles! Lubjapulbrit tuleb alati kuiva ilmaga puistata, sest muidu tuleb peale vihma uuesti lubjata.
* Kasvata taimi- lavendel, sidrunhein, piparmünt ja küüslauk, nende lõhn peletab putukad eemale need mõjuvad ühtmoodi eemaletõukavalt nii puukidele kui ka teistele putukatele.
* Loodusesse minnes võid end määrida loodusliku putukatõrjevahendiga: 2 supilusikatäie vee või õli sisse tuleks segada kuni 10 tilka eeterlikku õli. Putukaid peletavatest õlidest sobivad selleks eelkõige sidrunheinaõli, eukalüptiõli, rosmariiniõli, lavendliõli, sidruneukalüptiõli, nelgiõli. See vahend peaks putukad sinust eemal hoidma kuni kolm tundi.
* Kaitse ka koduloomi! Koduloomadel ära isetehtud putukatõrjevahendit kasuta, sest see rikub nende haistmismeele. Kassidele-koertele on mõeldud spetsiaalsed kirbu- ja puugirihmad.


Loe ka-
Küüslauk puugi vastu.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate