No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Too taimede ja lilledega koju positiivset energiat.

by - pühapäev, veebruar 08, 2015


Vanadel hiinlastel oli positiivsete jõudude ligitõmbamiseks ja negatiivsete energiate tõrjumiseks oma meetod. Tänapäeval kasutavad inimesed üle kogu maailma seda feng shuiks nimetatavat meetodit, et tuua oma ellu rohkem tasakaalustavaid positiivseid jõude.

Toataimed ja lilled aitavad qi’d või chi’d (positiivset eluenergiat) vahendada ja kontrollida. Vaatame lähemalt, kuidas taimi ning täpsemalt iidse feng shui meetodi ette rakendada, toomaks ellu rohkem rõõmu, harmooniat, head õnne ja jõukust?

Lilled.

*Magamistuppa romantilisema atmosfääri loomiseks tasub öökapile või voodi lähedal asuvale lauale valge vaasi sisse roosad või punased lilled tuua.
*Sõpru külastades või mõnele armsale või alles uuele tuttavale lilli viies tuleks valida jasmiinikimp. Jasmiini tuntakse sõpruse taimena.
*Krüsanteeme nimetatakse Hiinas aga „tähti täis taevaks“. Need imeilusad lilled toovad majapidamisse rõõmu, harmooniat ja naeru.
*Pojenge peetakse kiindumuse ning truuduse sümboliks. Pojengid tugevdavad mehelikku energiat. Feng shui õpetuste järgi esindavad pojengid pensionipõlve ja lõõgastumist.
*Liiliad sümboliseerivad külluslikkust. Neid peetakse üheks kaheksast aardest. Liiliad toovad majapidamisse suurel hulgal positiivset energiat.
Uuel aastal on soovitatav nartsissid tuppa tuua, et kõigile elanikele järgnevaks kaheteistkümneks kuuks õnne ja jõukust jaguks. Seejuures on oluline, et nartsissid uue aasta tulles ka õitseksid.

Taimed ja qi

Teravatipulised taimed. Ehkki teravatipuliste lehtedega taimi seostatakse negatiivse energiaga, mõjuvad nad ergutavalt nendes kohtades, kus energiatase on madal. See aitab kaasa qi loomulikule liikumisele.
Rohelise lehestikuga taimed. Roheline värv esindab rahu, harmooniat ja arengut ning majapidamisse paigutatud lopsaka rohelise lehestikuga taimed aitavad ligi meelitada kõiki neid jõude. Teravatipuliste roheliste lehtedega taimed tuleks panna nende kohtade peale, kus energiatase on madal. Ümarate lehtedega taimed toovad rikkust, head õnne ning soodustavad positiivset qi’d. Portulak-turdleht, samuti tuntud kui rahapuu, aitab aga rahaasju korras hoida.
Näpunäide. Hea energia ligimeelitamiseks tasub igasse tuppa üks lopsakate roheliste lehtedega taim panna.

Allikas

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate