No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Teepuuõli on universaalne abivahend sinu kapis.

by - esmaspäev, jaanuar 12, 2015



Teepuuõli on üks ammustest aegadest tuntud iidne ravim, mis on valmistatud teepuupõõsas olevatest lehtedestTeepuupõõsaid leidub Austraalias Queenslandi ja Uus-Lõuna-Walesi osariigi subtroopilistel rannikualadel.
Juba aastasadu kasutasid aborigeenid taime peenestatud lehti haavade, putukahammustuste ja nahahaiguste ravimiseks, aga kaasaegne teadus avastas teepuuõli alles 1925. aastal.
Teepuuõli on teadaolevalt ainuke eeterlik õli, mis toimib tõhusalt kolme tüüpi infektsiooni põhjustavate organismide - bakterite, seente ja viiruste - vastu. Õli on hea esmaabivahend igas kodus!Teepuuõli on üks tugevalõhnaline eeterlik õli, millega saab võidelda nii viiruste, bakterite kui seente vastu. Samuti kasutatakse teepuuõli nii saunades, seepides, kui ka kehaõlides.

Mille vastu teepuuõli aitab?
päikesepõletused
nahale tekkinud põletikud
sügelus ja lööbed
akne
täid (lisa paar tilka šampooni hulka)
kirbud
puugid
küüneseen
halb hingeõhk
konnasilmad
putukahammustused
psoriaasis
ohatis
kõrvavalu
nohu

Samuti saab teepuuõliga oma kodu puhastada — lase piserdamisotsikuga pudel vett täis ja lisa sinna paar tilka õli, nii on sul efektiivne ja looduslik puhastuvahend vajadusel võtta. Lisades paar tilka riiete loputusvedeliku hulka, saad neile ka värske ja püsiva lõhna.
Teepuuõli on üks väheseid eeterlike õlide seas, mida võib kasutada lahjendamata kujul — see ei kahjusta limaskestasid.
Toime inimese bioenergeetikale: kaitseb väliskeskkonna agressiivse mõju eest, stimuleerib psüühikat ja närvienergiat, soodustab tähelepanu kontsentratsiooni.

Haiguste vastu!

  1. Kaitse putukate ja nende hammustuste eest. Austraalia aborigeenid teadsid juba sadu aastaid tagasi, et teepuuõli lõhn peletab putukaid eemale, olles looduslikuks repellendiks. Teepuuõli kaitseb putukate eest ning peale selle aitab ka putukahammustuste korral, kõrvaldades sügeluse ja takistades võimalikku nakkuste levikut. Eriti aktuaalne on see laste puhul, kuna nad hõõruvad sageli putukahammustuste kohad verele. Kuna teepuuõli toimib nahale eriti pehmelt, võib putukahammustuse kohta määrida mõned korrad päevas.jooksul.
  2. Herpes. Haigus on nakkuslik, st. võib levida teistele kehaosadele ja edasi kanduda teistele inimestele. Seetõttu ongi nii tähtis alustada võimalikult vara raviga. Mitu korda päevas määrida kreemi või puhta Teepuuõliaga põletikulisi kohti. See vähendab valu ja soodustab villide kiiremat paranemist.
  3. Kuseteede süsteemi põletikud (tsüstiit, adneksiit, uretriit, prostatiit). Väga efektiivsed on istevannid Teepuuõliga (5-6 tilka õli vannile). Vanni võtta 1 kord päevas 10 minuti jooksul. Sellised vannid on põletiku- ja valuvaigistava toimega, soodustavad haiguse kiiremat taganemist.
  4. Külmetus (angiin, gripp jt.). Väga tõhusad on kuumad inhalatsioonid Teepuuõliga. Keetke liiter vett, laske sellel veidi jahtuda ja lisage 5 tilka õli, hingake auru sisse 10 minuti jooksul. Sulgege ilmtingimata silmad. Angiini, tonsilliidi korral kuristage kurku teepuuõli lahusega (3 tilka klaasile veele) – valu väheneb ja haigusetekitajad hävivad.
  5. Aroomimedaljonid: 2-3 tilka teepuuõli (külmetushaiguste profülaktika, soodustab tähelepanu kontsentratsiooni).
  6. Määrimised: 7-8 tilka teepuuõli 10 g alusele (liigesevalud, müosiidid, neuralgia).
  7. Aplikatsioonid: 10 tilka + 1 supilusikatäis vett (sisselõiked), 3-5 tilka + 10 ml piiritust (kannaseen), 1 tilka kahjustatud kohale (käsnad, herpes, hammustused). Tampooniks 2-3 tilka lahjendamata õli (paised, mädavistrikud), lahjendatud õlile (tupepõletikud, hemorroidid). Sammaspoole korral määrida puhast õli villidele.
  8. Kurgu kuristamine: 3-6 tilka klaasile veele (angiin, stomatiit, parodontoos).
  9. Seespidine kasutamine: – 2-3 tilka teepuuõli klaasile taimeteele või lusikatäiele meele soolte- jt. infektsioonide, hingamisteede haiguste, sepsise, seen-, günekoloogiliste ja kuse-suguteede süsteemi haiguste korral – haavasid parandav, bakteritsiidne, higistamaajav toime. Uusmoodustiste korral (ainult arsti korraldusel!): 1 tilk teepuuõli + 2 tilka taimeõli, leivakapsli või piimaga sisse võtta 2 korda päevas 3 nädala jooksul. Peale 2-nädalast vaheaega või kuuri korrata.
  10. Vistrikud: Puhastada õlise vatitampooniga 2-3 korda päevas. Suurte pindade korral õli lahjendada veega (1 osa õli, 10 osa vett).
  11. Kriimustused, väikesed lõikehaavad. Puhastada, määrida õliga 2-3 korda päevas.
  12. Kaaries. Tilgutage 1-2 tilka Teepuuõli hambaharjale, kui puhastate hambaid. Lisage 3-5 tilka õli klaasile veele. Loputage suud mitu korda päeva jooksul.
  13. Jalanaha seen. Määrida õliga 1-3 korda päevas 2 nädala jooksul.
  14. Artriit. Valude leevendamiseks liigestes soovitatakse 50 ml massaažiõlile (nt. Arganaõli) lisada 20 tilka Teepuuõli. Seda segu hõõruda nahasse haige liigese piirkonnas, valu väheneb järk-järgult. Seda seletatakse sellega, et teepuuõli kindlustab kerge anesteesia, parandab verevarustust ning toimib põletikuvastaselt.
  15. Nina- ja hingamisteede tursed. Lisada 1 teelusikatäis õli inhalaatorisse või auruvannivette.
  16. Päikesepõletused. Määrida ettevaatlikult kahjustatud kohti Teepuukreemiga. Vähendab põletust ja valu, on parandava efektiga.
  17. Psoriaas, neurodermiit. Igapäevane Teepuukreemi kasutamine soodustab sügeluse, nahaärrituse vähenemist, parandab naha seisundit.
  18. Seborröa, psoriaas peanaha juustega kaetud osal. Need probleemid lahendatakse edukalt VIVASAN kõõmavastase Šampooni abil, lisades sellele mõned tilgad Teepuuõliga.
  19. Pedikuloos. Pedikuloosi profülaktikaks kasutada VIVASAN kõõmavastast Šampooni, kuhu on vaja lisada Teepuuõli (100 ml šampoonile 15 tilka õli). Pesta pead vähemalt 3 korda nädalas. Juuste igapäevaseks hoolduseks aga valmistada järgmine lahus: 50 ml etüülalkoholi, 30 tilka Teepuuõli, 50 ml destilleeritud vett. Loksutada tugevalt ja hõõruda peanahasse enne magamaminekut.
  20. Hemorroidid. 2 korda päevas määrida haiget kohta Teepuukreemi. Kreem eemaldab valu, tugevdab veresooni, soodustab kiiret paranemist.
Tähelepanu! Nahale kandmisel võib tekkida põletusetunne- reaktsioon on loomulik. Ei põhjusta põletusi, isegi limanahkadele sattununa.

Kodu, Massaaž, Saun


  1. Aroomilamp: 3-5 tilka teepuuõli + 3 t. sidruniõli (külmetushaigused, ruumide desinfitseerimine, tähelepanu kontsentratsioon).
  2. Aroomivannid: 5 tilka teepuuõli või koos teiste eeterlike õlidega (nahahaigused, neurodermiit, psoriaas).
  3. Nahaõlid/massaaž: 1-6 tilka kahe teelusikatäie alusõli (taimne rasvõli) kohta
  4. Inhalatsioon: ca 6-8 tilka kuuma veega täidetud kruusi
  5. Jalavannid: 2 kohvilusikatäiele soolale “Sool jalavannideks) 5 tilka teepuuõli (seenhaigused, “külmade jalgade” sündroom, tursed).
  6. Saun: Ligikaudu 8 tilka leilivette, lavalaudadele või põrandale. Kogus sõltub sauna suurusest.
Lapsed vanuses kuni 18 kuud:
Massaaž: 1 tilk eeterlikku õli 5ml alusõli kohta. Ärritava toimega õlisid mitte kasutada.
Vann: 1 tilk eeterlikku õli lahjendatuna 5ml alusõlis (taimne rasvõli) või rasvases piimas

Lapsed vanuses 18 kuud kuni 12 aastat:
Massaaž: 1-2 tilka eeterlikku õli 5ml alusõli kohta.
Vann: maksimaalselt kuni 4 tilka eeterlikku õli lahjendatuna 10ml alusõlis (taimne rasvõli) või rasvases piimas

Ruumi lõhnastamine: lõhnalamp kuni 8 tilka õli, radiaatorile asetatud vati või riidetükile kuni 6 tilka õli.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate