No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Arbuusil on palju raviomadusi

by - kolmapäev, juuni 11, 2014


Kas teadsid, et lisaks suurepärasele maitsele on arbuusil ka raviomadusi?
Suve üks parimaid maiuseid on loomulikult arbuus. Kuid kas teadsid, et lisaks suurepärasele maitsele on tal ka raviomadusi?
Arbuusi peaksid kindlasti oma menüüsse lisama arteriaalse hüpertoonia all kannatavad inimesed. Lisaks on arbuus hea kolesterooli alandaja, mis on eriti tähtis südameveresoonkonna haiguste korral ning kõigile inimestele, kes soovivad terved olla.

Kuidas kasutada arbuusi ravimina?

Neerude puhastaja
Kõhukinnisust
Düsenteeria
Diabeet
Oksendamine
Ödeem ehk paistetus Podagra
Nahaseened
Iiveldus
Neerukivid
Laigud nahal
Maksa düsfunktsioon
Südamehaigused
Probleemid arteritega
Soolenakkused

Miks süüa arbuusi?

Arbuusi tervislikud omadused.

Arbuus aitab hoida Sinu silmade, naha ja limaskesta membraani niiske. Arbuus sisaldab ühendit mis rahustab su keha veresooni. Arbuus sisaldab B-vitamiini energia tootmiseks. Hoiab vähi eemale. Arbuus sisaldab C-vitamiini mis parandab keha immuunsust.
Üks paremaid magneesiumi allikaid  Kõigest 150 grammist arbuusist piisab, et saada oma magneesiumi päevanorm kätte. Arvestades et magneesium on tähtsuselt teine mineraal, mida meie organism ise ei sünteesi, peaksime kasutama võimalust saada oma mineraali puudujääk arbuusiga kätte. Arbuusi peaksid kindlasti oma menüüsse lisama arteriaalse hüpertoonia all kannatavad inimesed. Lisaks on arbuus hea kolesterooli alandaja, mis on eriti tähtis südameveresoonkonna haiguste korral ning kõigile inimestele, kes soovivad terved olla.
Happe-leeliseline tasakaal terve maksa jaoks  Arbuusi unikaalsus seisneb selleski, et tema mahlas sisaldub üsna vähe looduslikke happeid ning soolasid, mida ei saa öelda teiste marjade ning puuviljade kohta. Seevastu leidub palju kasulikke leeliseid, mis aitavad organismi happe-aluselist tasakaalu normaliseerida. Antud omadus muudab arbuusi äärmiselt kasulikuks erituselundkonna jaoks. Erituselundkonna häirete all kannatavatele inimestele soovitatakse augustis tarbida 2 kg seda maitsvat ravimit päevas, kuid ka terved inimesed võiksid vesimelonit profülaktika eesmärkides süüa. Vahelduseks võib proovida ka arbuusimahla, lisades klaasi veidi mett.
Kuidas liigne vedelik kehast välja saada? Arbuus viib kehast liigse vedeliku välja paremini kui ükski teine puuvili.

Vähendab põletikku.
Arbuusis sisalduvate vitamiinide, mineraalide ning antioksüdantide kombinatsioon aitab kehas vähendada põletiku taset ning vähendab samuti liigesepõletikku. Puhastab neerusid. Arbuusid toimivad neerudele nagu puhastusvahend, aidates eemaldada ladestunud soolasid ja muid jääke, vähendades neerukivide tekke riski. Arbuusi suur kaaliumi ja vee sisaldus toimib soolasid lahustavana, vähendab veres kusihappe jääkide hulka ja aitab kehast üleliigset vett välja viia.

Alandab vererõhku ja parandab veresoonte seisukorda. Kaalium ja mangaan aitavad vererõhku reguleerida ning antioksüdandid parandavad veresoonte tervist.Arbuus aitab toota kehas lämmastikoksiidi, mis aitab hoida veresoonte elastsust ja vähendada oksüdatiivse stressi kahjulikku mõju

Tõstab antioksüdantide taset ja kaitseb südant. Arbuus sisaldab suurel hulga väga palju tervislikke aineid ja kasulikke omadusi: immuunsüsteemi tugevdamine, südame ja veresoonkonna haiguste ennetamine ja diabeedi vastane toime. Antioksüdandid võitlevad vabade radikaalidega, mis põhjustavad keha vananemist ning oksüdatiivset stressi.

Kaitseb vähi eest. Hiinas leiti epidemioloogilise uuringu põhjal, et arbuusi söömine vähendab vähi tekke riski. Lükopeen ning A- ja C-vitamiin on tuntud selle poolest, et aitavad ennetada paljusid vähi liike nagu rinnavähk, eesnäärmevähk, emakavähk, kopsuvähk ja soolestikuvähk.

Kasutus kosmeetikas.
  Arbuusi kasutatakse ka kosmeetilistel eesmärkidel.
Näonahale värskuse andmiseks soovitame nägu õrnalt arbuusitükiga hõõruda. Lase paar minutit mõjuda ja loputa.
Põletikulisele ja aknele kalduvale nahale sobib hästi järgnev retsept: sega üks teelusikatäis arbuusimahla ühe teelusikatäie purustatud banaaniga. Kanna näole ja lase 10‑15 minutit mõjuda. Loputa sooja veega. Banaan rahustab ja pehmendab nahka samas kui arbuus toimib tõhusa õlivaba niisutajana.
Toniseeriv näovesi – sega omavahel üks tass arbuusist pressitud mahla ja üks supilusikatäis sidruni mahla ning kanna saadud segu vatiga näole ja loputa. Näovee igapäevane kasutamine muudab naha pehmeks ja säravaks. Säilita külmkapis.
 Kuiva nahka niisutav mask – sega omavahel üks teelusikatäis arbuusi mahla ühe teelusikatäie meega. Kanna näonahale ja lase 15-20 minutit mõjuda. Loputa sooja veega. Mee ja arbuusi koostoimel saavad niisutatud  ka kõige sügavamad nahakihid.


Kasutatud-
sinusiluett. 
mees.eu

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate