No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Toidud, mis teevad sind nooremaks.

by - teisipäev, mai 13, 2014


Iga inimese suurim soov on püsida nii kaua noor, kui võimalik. Me proovime kõikvõimalikke erinevaid meetodeid oma kehal, et vältida vananemise protsesse aga kahjuks ei ole need alati edukad. Tuleb pidada meeles teatud asju, mis aitavad püsida noorena- tervislikud eluviisid, regulaarne füüsiline koormus, tervislikud toidud ja dieedid. Kui soovid peatada vananemist ja vältida erinevaid vananemisega seotud haigusi, soovitatakse tarbida järgmisi vananemisvastaseid toite iga päev. Need on väga kasulikud teie tervisele!

 Kala

Erinevad uuringud on tõestanud, et inimesed, kes söövad palju kala, ei kannata peaaegu kunagi südamehaiguste käes. Näiteks Alaska eskimod, ei ole selle terviseprobleemiga kunagi kokku puutunud, sest söövad regulaarselt suurtes kogustes kala. Kala on rikas omega- 3 rasvade poolest, mis stabiliseerib südamerütmi ja kaitseb kolesterooli ladestumise eest arterites.

 Oliivõli

Oliivõlis on suur hulk küllastumata rasvasid ja see on üks olulisemaid toiduaineid võitlemaks vähi ja südamehaigustega. Näiteks kreeklased kasutavad pidevalt oliivõli ja seal on südamehaiguste juhtumeid tunduvalt vähem. Oliivõlis on palju antioksüdante ja polüfenoole. Lisades oliivõli igasse oma toidukorda, väldime erinevaid vanusega seotud haigusi.

 Šhokolaad

Shokolaadi peamine koostisosa on kakao, mis on kõrge antioksüdantide kontsentratsiooniga ja väga hea veresoontele. Kui sinu veresoone funktsioneerivad hästi, siis väheneb sul 2 tüüpi diabeedi, kõrge vererõhu, dementsuse ja neeruhaiguste oht. Seepärast nautige oma lemmikshokolaadi terviseks. Lihtsalt veenduga, et kakao osa oleks shokolaadis piisavalt kõrge. Või joo erinevaid kakaod sisaldavaid jooke ja väldi nii südamehaigusi.

 Jogurt

Mõned aastad tagasi oli Gruusia üks riikidest, kus oli kõige rohkem saja- aastaseid inimesi.
Jogurtit peetakse peamiseks pikaealisuse saladuseks. Jogurt on väga efektiivne toiduaine osteporoosi ennetamisel. Ning jogurtis sisalduvad head bakterid tugevdavad immuunsüsteemi ja parandavad üldist tervist.

 Mustikad

Kui kaasate need maitsvad ja tervislikud marjad oma igapäeva menüüsse, saate üllatavaid tulemusi. Mustikatel on fantastiline mõju inimorganismile. Teadusuuringud on tõestanud, et mustikad parandavad inimese kordineerimisvõimet, vähendab põletikke ja mäluprobleeme.

 Pähklid

Kui sa tõesti hoolid oma tervisest, siis lisa pähklid kindlasti oma igapäevamenüüsse. Pähklites on suur hulk küllastumata rasvasid, mis mõjutavad keha samamoodi, nagu oliivõli.
On tõestatud, et inimesed, kes söövad pähkleid, elavad paar aastat kauem, kui need, kes neid ei söö. Pähklid sisaldavad vitamiine, antioksüdante ja mineraalaineid.

 Vein

Alkoholijoove on meie tervisele vaieldamatult kahjulik aga paljud ei tea, et mõõdukuses võib peituda tervislik toime. Tuleb mainida, et vein on kõige eelistatuim alkohoolne jook maailmas. Juues punast veini kaitsed ennast paljude haiguste eest. Väheneb diabeedi oht, mäluprobleemid ja südamehaigused. Ja mis kõige tähtsam, see jook aeglustab keha vananemisprotsessi.

 Porgand

Porgandis leidub palju vitamiine ja toitaineid, mis on meile vajalikud, et olla terve. Alfa- ja beeta- karoteen on tuntud immuunsuse tugevdajad ja aitavad hoolitseda naha eest, kaitstes seda UV kahjustuste eest.

 Päevalille seemned

Kuskil muljal ei ole nii palju E- vitamiini, kui päevalilleseemnetes. Vananedes muutub meie immuunsüsteem nõrgemaks ja päevalilleseemned aitavad aastaid tagasi pöörata.

 Kuivatatud mustad ploomid

Võib-olla teid üllatab, et kuivatatud ploomid on selles nimekirjas, kuid on tõestatud, et need on isegi tõhusamad, kui värsked puuviljad. Mustad ploomid kõrvaldavad kahjulikke vabu radikaale verest ja parandavad vereringet. Alternatiivselt võib süüa ka rosinaid või viigimarju.

Kahjuks ei saa me jääda igavesti nooreks aga me võime lisada aastaid oma elule. Kõik eelpool nimetatud toiduained aitavad teil püsida tervena ja vältida vananemisega seotud haigusi.


Allikas:
OkoMarket.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate