No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Suveks lamedam kõht ehk 14 päeva dieet ja 5 min. trenn.

by - reede, märts 21, 2014


Kuidas reageeriksid, kui keegi ütleks, et saaksid lamedama kõhu ilma kilokaloreid lugemata või tunde jooksulindil veetmata? Just seda lubab USAs populaarsust koguv trendidieet.
Toitumisekspert Marla Heller töötas välja DASH dieedi, mis hiljuti nimetati USA arstide poolt kõige tervislikumaks ja ülipopulaarseks dieediks.

Kui teised kiirdieedid võivad tervisele negatiivselt mõjuda, siis selle dieedi kasulik toime on teaduslikult tõestatud. Kahe nädala jooksul on võimalik rõivasuurust numbri võrra vähendada, lamedam kõht saada, ainevahetust kiirendada ja isusid treenida.

Kuidas see dieet siis toimib? Helleri sõnul tuleks kilokalorite lugemise ja rasvade vältimise asemel keskenduda neile toitudele, mis juba on su menüüs. Oluline on valida lahjad proteiinid ja tervislikud rasvad, mis täidavad kõhtu ja aitavad isu kontrolli all hoida.

Dieet on jagatud kahte ossa: esimene osa kestab kaks nädalat ning see on madala süsivesikute sisaldusega periood, mille jooksul muutub ainevahetus. Teises osas lisanduvad menüüsse täisteratooted, puuviljad ja tärkliserikkad juurviljad, et kaalulangust jätkata ning parandada kolesterooli ja veresuhkru taset.

Kõigepealt tuleks sul harjuda suures koguses juurviljade söömisega – lubatud on süüa piiramatus koguses juurvilju. Peaksid menüüsse lisama ka proteiinirikkad toidud, näiteks tailiha, kala, madala rasvasisaldusega juust ja pähklid, mis suurendavad küllastustunnet ning vähendavad näksimist toidukordade vahel.

Suhkrurikaste toitude menüüst välja jätmise tõttu märkad juba paari päeva möödudes, et ainevahetus toimib paremini. Ühtlasi sööd kergemalt ja tervislikumalt, tänu millele on sul rohkem energiat. Juba esimeste päevade möödudes märkad, et rasv kõhult on kadumas.

14 päevaga kõhurasvast vabaks

Lisa 14 päeva jooksul mõõduka suurusega portsjonid järgmisest kolmest toidugrupist igasse söögikorda (nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusööki). Näiteks portsjon liha, kala või kana peaks olema su peopesa suurune. Peotäis ube, pähkleid, läätsi või sojatooteid on samuti paras kogus. Üks portsjon juustu ei tohiks olla suurem kui väike tikutops.

Söö:
1. Proteiinirikkaid ja madala küllastunud rasvade sisaldusega toiduaineid. Näiteks: tailiha, kala, linnuliha, oad ja läätsed, sojatooted, madala rasvasisaldusega juustud, munad, magustamata jogurt.

2. Südamesõbralikke rasvu. Need toiduained sisaldavad omega-3 ja polüküllastamata rasvhappeid, mis regulaarse tarbimise korral on näidanud kasulikku mõju ja vähendanud südamehaiguste riski. Näiteks: avokaado, taimsed õlid (oliivi, rapsiseemne või pähkli). Pane tähele, et nimekirjas puuduvad kookos- ja palmiõli, sest neis on suur kogus küllastunud rasvu.

3. Proteiinirikkad ja tervislikke rasvu sisaldavad toidud. Näiteks: pähklid (eelistatavalt röstimata ja soolata) ja seemned, rasvased kalad nagu lõhe ja skumbria.

Lisaks: piiramatus koguses suhkruvaba puuviljatarretist – sellest saab sinu puuviljade ja magustoitude asendaja. Kõik juurviljad, v.a. tärkliserikkad juurviljad nagu kartul ja mais.

Väldi: tärkliserikkaid toiduaineid nagu saiatooted, pasta, kartul, riis, taignas praetud toidud, suhkruga toidud (puuviljad – nii värsked, külmutatud, kuivatatud kui ka konserveeritud), alkohol, kofeiinijoogid, piim.

Hoia soovimatu kaalutõus igavesti eemal

Kui oled esimese osa edukalt läbinud, oled ilmselt kohanenud proteiinide, juurviljade ja südamesõbralike rasvadega. Teises osas peaksid jätkama proteiinide ja suures koguses juurviljade tarbimisega, kuid võid toidukordadele lisada täisteratooteid (mitte rohkem kui kolm portsjonit) ja puuvilju (kaks portsjonit). Ka treeningu osas võid proovida midagi aktiivsemat ja raskemat.

Üks portsjon täisteratooteid = 1 viil täisterasaia, pool täisteramuffinit, pool klaasi täisterapastat või pruuni riisi, pool koorega kartulit või kolm (väikest) värsket koorega kartulit, supilusikatäis täisterahelbeid.

Üks portsjon puuvilju = 1 väike tükk värsket puuvilja, pool klaasi puuviljamahla, 1 dessertlusikatäis kuivatatud puuvilju, 2 teelusikatäit konserveeritud puuvilju omas mahlas.

Oluline: kaalulangus jätkub teise osa jooksul aeglasemalt kui esimese osa ajal.Et tulemusi kiiremini näha, tasub muidugi pöörata tähelepanu ka oma trennile!

Ilus ja lame kõht on iga naise unistus, kuid selle saavutamine tundub sageli pea et võimatu. Erinevaid harjutusi kõhulihastele on sadu, kuid millised neist kõige tõhusamalt toimivad?
Üheks kõige efektiivsemaks viisiks, kuidas oma kõhulihaseid treenida, on erinevad harjutused plank-asendist!
Plank harjutused treenivad kõiki kõhulihastegruppe ning tulemused on kiired tulema - seda muidugi juhul, kui neid harjutusi regulaarselt teha! Allpool lisatud videos on 10 erinevat harjutust - igat harjutust tuleb teha 30 sekundit, seega kogu treening kestab vaid 5 minutit! Tee neid harjutusi 5-6 korda nädalas üks kord päevas!


Allikad- naine24.postimees.ee ja buduaar.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate