No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

MILLEST KÕNELEVAD VARBAD?

by - neljapäev, jaanuar 30, 2014


...Varbad kõnelevad iseloomust.
Jaapani massazhi spetsialisti Almer "varbasokimees" Jansu tundlike käte vahel on Rakvere Bahia poe müüja Merike.
Tuntud tantsija, tantsuõpetaja ja jaapani massaaþi spetsialist Almer Jansu kinnitab, et inimese probleemid peegelduvad tema jalgades ning hoolitsetud jalad kannavad hoolt pea töövõime eest.

Mida varbad inimese kohta ütlevad?
Suur varvas on seotud pea ja maksaga. Teine varvas näitab ettevõtlikkust, selle organid on süda ja magu. Arvatakse, et naine, kellel on teine varvas pikem, on mehest üle, tegelikult on naine lihtsalt ettevõtlikum.
Kolmas varvas on seotud kriitikaga, organeist mao ning põrnaga.
Neljas varvas seostub soolestikuga. Psühholoogilisel tasandil on ta täidesaatev organ: suur varvas planeerib, neljas varvas viib täide. Kui mingi probleem on neljandas,
siis inimene võib küll planeerida, aga asju lõpule ei vii.
Viimane varvas on vee- ja kanalisatsioonivalitsus ehk neerud ja kusepõis. Emotsionaalsel tasandil on väike varvas seotud hirmude ja kartustega, samuti lapsepõlvega. Mida rohkem kardad, seda rohkem oleks vaja väikest varvast väänata.

Aga jalavarjud. (Kuhu kulub sokil auk…)
Sokk kulub alati sealt, kust organism pigistab. Kui kanna juurest, siis see inimene võib olla närviline. Kannalõhed ja muud selle piirkonna hädad on kuse- ja neerupiirkonna probleemid. Või närvide.
Kui kulub suure varba alt, siis inimese aju on võib-olla üle koormatud, sest suur varvas on pea ja maksa oma. Võivad olla ka alkoholi- või stressiprobleemid ületöötamisest.
Soki kõige määrdunum koht näitab, kus on keha pinged kõige suuremad.
Ka king näitab, millised on probleemid. Jaapanlased vaatavad jala järgi, kes sa oled, kas sinuga näiteks

saab äri teha või ei saa. Kõik seda muidugi ei oska.

Meil peetakse pead kõige tähtsamaks.


Jalad peegeldavad tervikuna inimese pead. Ja vastupidi. Mis toimub üleval, see toimub ka all. Jalad on tohutult tähtsad - nad peavad kandma kõike, ka inimese mõtteid. Me väärtustame oma aju, pead. Aga jalad kannavad meie suurt keha, nende eest on vaja hoolitseda.
Jaapani kultuuris väärtustatakse oma jalgu palju rohkem kui meil läänes. Jalanõud jäetakse alati ukse taha, et mitte võtta väliseid probleeme tuppa kaasa.
See on siis terve filosoofia.
See filosoofia ütleb, et kõik on omavahel seotud. Näiteks miks on inimesel viis varvast, mitte kuus või kolm. Kana saab ju kolmega hakkama.
Viis varvast on viie elemendi teooria: puu, tuli, maa, vesi ja metall. Nad on omavahel energeetiliselt seotud.

Kas jaapani ja hiina arusaamad on sarnased?
Lähenemine probleemidele on sarnane, lähtub
samast alusest, aga tehnikais on erinevusi. Nähakse keha kui tervikut. Mitte et kui maks valutab, minnakse maksa kallale. Probleemi tuleb vaadata kaugemalt, nende viie elemendi kaudu. Lääne meditsiin tegeleb tagajärgede, mitte põhjustega. Et lahendus leida, tuleb jõuda probleemi juurteni.
Need on vanad põhitõed, mida eestlane Taara ajal kindlasti teadis, aga on unustanud. Meie ellu peaks tagasi tooma teooria organismist kui tervikust. Jaapanist ja idamaadest oleks mõndagi üle võtta.

Kuidas te jõudsite selle õpetuseni?
Et leida filosoofilist poolt elu jaoks ja uusi lähenemisi asjadele.
Teiselt poolt pakub see õppimise ja reisimise võimalusi. Näiteks Jaapanisse, kus käin massaazi õppimas. Tegelikult olen lõpetanud, aga käin pidevalt täiendamas - ala areneb edasi, tuleb uusi tehnikaid.
Minu õpetaja on käinud ka Eestis teadmisi jagamas, praegu õpetab ta Ameerikas. Mina õpetan inimesi Eestis, annan näpunäiteid, kuidas ise ennast aidata, mitte joosta kohe apteeki tablette ostma. Tablett ravib jäämäe
veepealset osa, ei kõrvalda probleeme, põhjused jäävad. On vaja tegelda põhjuste, mitte tagajärgedega.
Seda filosoofiat võib laiendada riigi tasandile. Narkomaania on probleem. Mis viib selleni? Et tegelikult noortel ei ole midagi teha.
Kui kaua olete shin-doga tegelnud?
Kuus aastat. Niikaua olen ka jalasõbralikke varvassokke ehk varvikuid kandnud. Sokke kasutan ka massaazis. Masseerin läbi sokkide, et mitte võtta endasse negatiivset energiat. Masseerimisel kasutan lisaks kätele küünarnukki, põlve, puusa, jalatalda.
Palju shin-do võtteid on seotud joogaga: hingamine, venitusharjutused ja massaazielemendid.

Millest peaks alustama inimene, kes tahaks proovida end idamaise massaaziga turgutada?
Võtku jalatallad korralikult kätte, mudigu, kloppigu, väänaku, krõksutagu varbaid, et energiakanalid lahti läheksid. Kui krõks käib, tekib sinna õhuvahe, see on väga kasulik. Sama moodi väänata varbaid, üks ette, teine taha, pigistada varbavahe
lestaosa. Nii nagu arvutil on failid, nii on failid meil just varvaste ja sõrmede vahel.

Kuidas end näiteks peavalu korral aidata?
Peavalul võib olla mitu põhjust: jääkained, stress. Suur varvas on seotud peaga. Tegelikult tuleks masseerida kogu jalga. Ja käe pöidlavahet, kus on peavalupunktid. Sinna juurde kuuluvad meridiaanide venitused ja muud sellised asjad.
Mida soovitate argipäevaks?
Mudida oma varbaid ja jalgu. Eestlane peaks mudima oma keskmist varvast, kriitikavarvast, et ta vähem kritiseeriks. Et ta tegeleks iseendaga, sekkumata teiste sise- ja välisasjadesse. Lähtuda tuleb iseendast.
Peaks muutuma emotsionaalsemaks, mitte käima mossis näoga ja hallilt ringi. Hallust on meie ümber piisavalt, on vaja erksamaid värve, et elu muutuks ka erksamaks.




You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate