No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Puude energia - puud kui tervendajad.

by - pühapäev, august 04, 2013



Eestimaal ringi liikudes võib sageli näha järgmist pilti: keset lagedat välja seisab pisike puudesalu ja kuigi hooneid selles salus pole, võib üsna kindel olla, et kunagi ammu on sellel kohal asunud kellegi eluase ning puud on istutatud kodu ehteks/kaitseks.
Peab märkima, et puudel on positiivne ja negatiivne bioenergia.
Niisiis, tutvume positiivsetega: kask, tamm, mänd, kastan, vaher, saar, pärn, paju – need just nagu toidaksid meid oma terve eluenergiaga.
Tutvume ka negatiivsetega: haab, pappel, kuusk, plataan, toomingas, sarapuu. Need puud võtavad energiat ära, kuid ka nemad on ravivate omadustega, nad võtavad ära valu, viivad välja haiget energiat.

PUUD KUI TERVENDAJAD 

Mõni puu on inimest otseselt aidanud või on puu juurde minnes lihtsalt kogetud lähedust, nagu oleks kokku saadud vana tuttavaga.
Puud võivad mõjustada inimese seisundit ning tervist koguni neljal moel: füüsilisel, emotsionaalsel, meelelisel ja hingelisel tasandil.
Suurima energiapotentsiaaliga puuks peetakse tamme.
Tammele järgnevad okaspuud (eriti mänd), siis vaher, kask ja pihlakas. Tamme energia on “kerge”, männi energia “raske”, kask annab energiat aga vaid neile, kes on temaga sõbraks saanud…
On energiaandjad ehk doonorpuud ja nn vampiirpuud, kes võtavad energiat, kuid see ei tähenda “halbasid” puuliike, vaid seda, et need puud (nt haab, pappel, pihlakas, sirel) võivad inimeselt haigusi ära võtta.

Puude bioloogiliselt aktiivsed kellaajad.

Kask. Puhkeperiood kella 3-st – 4-ni. Aktiivsus kell 5-9. Kase energia on pehme, rahustav. Suru ligi, nuta end välja ja stress ongi läinud ja inimene rahuneb.

Tamm. Kell 15-17: rahulik periood. Kell 21-3: aktiivne aeg. Energia on võimas, valitsev. Tammele me igas olukorras ei lähene. Ärritatud, tigedas meeleolus ei maksa tema juurde minnagi. Enne tuleb männi või sarapuu juures ära käia, alles siis ligineda tammele.
Mänd. Nagu kõigile okaspuudele omane, pole männi aktiivsus pidev. Kuid tema energia on võimas: ta võtab ära depressiooni, võttes inimese psühhoemotsionaalse löögi enda peale.
Vaher. Kell 4-5: rahulik periood. Kell 7-10: aktiivne periood. Energia on pehme, lõdvestav, viib inimese energeetilise energia tasakaalu. Kaetamisest on kõige parem lahti saada vahtra all.
Saar. Energia on puhas, peen. Puhastab hästi inimese energeetilist välja, tasakaalustab psüühikat. Saare all on hea mediteerida: tähelepanu kontsentratsioon on tugev. Saar on aktiivne kella 11 ja 13 vahel. Teda on kerge ära tunda tiivuliste seemnete järgi.
Pärn. Kella 6 ja 7vahel on puhkeperiood. Aktiivne periood kella 14 ja 20 vahel. Energia on pehme. Tunda on soojust ja rahu: mitte juhuslikult ei peetud Hiinas pärna „unustuste puuks“.
Paju. Rahu kl. 2.00-3.00, aktiivne periood 18 ja 21 vahel. Energia pehme, rahustav, taastav. Siin kaob kurjus ja väsimus. Paju energia võtab ära peavalu, viib kogu organismi harmooniasse.
Pappel. Kl. 4-5 rahu, aktiivsus kl. 15-18. Energia on ühtlane, täpne, mõõdukas, sunnib mobiliseerima jõudu vajalikus suunas, teeb psüühikale korrektsiooni. Kallistage paplit mõni minut ja väsimus kaob. Kuid kaua tema all seista ei maksa: siis hakkab pea ringi käima, s.t toimub energia äravool.

Vaevadest vabanemine

Jaapani teadlased-naturopaadid arvavad: selleks, et olla terve, on vaja inimesel metsas viibida aasta jooksul 250 tundi. Kuid, jalutades metsas, peab meeles pidama, et ühed puud annavad energiat, teised, vastupidi, võtavad seda ära. Kuid see ei tähenda seda, et ühed on head ja teised halvad. Looduses ei ole mitte midagi juhuslikku ja üleliigset. Nagu kinnitavad uurijad, on 45-50% inimeste jaoks „laadijaks“ tamm, 25-30% jaoks kask, aga ülejäänutele teised puud. Ära võtavad energiat põhiliselt haab, sarapuu, pappel. Tervendamiseks on vaja aga mõlemat tüüpi puid. Algul tuleks paar minutit olla energiat eemaldavate liikide all, et vabaneda halvast , haigest energiast. Seejärel aga minna 5 minutiks energiat suurendavate puude alla. Nii ühel kui teisel juhul tuleks kasutada terveid ja tugevaid sirgete tüvedega puid.
On ka kindlad inimese keha asendid, mis lasevad astuda efektiivsesse energeetilisse kontakti puudega. Näiteks, kükitades ja surudes selja tugevasti vastu puu tüve, käed aga asetsevad põlvedel. Niisusugune asend on kasutusel närvisüsteemi taastamisel, radikuliidi, neerude, peaaju, hüpertoonia ravil.
Teine meetod: seistes suruda rinna ja kõhuga vastu puud, kätega kallistada tüve, jalad harki ja umbes poole meetri kaugusel tüvest. See asend aitab südamehaiguste, kopsu-, maksa, mao-, seedeprobleemide ja suguorganite haiguste korral, tõstab organismi üldist toonust.
Peale selle tasub hästi teada, mida ühelt või teiselt puult oodata. Linnastumise käigus oleme kaotanud oma teadmised sellest. Aga vanasti teati, milliselt liigilt millist abi saada.

Tamm – elujõu, pikaealisuse puu, puu-doonor. Otsene kontakt on kasulik nendele, kes kannatavad põhjuseta väsimuse, sisemise apaatia all, mille tulemusena puudub elujõud. Tamm on tugev, kuid mitte karm puu, ta ei aita hädaldajaid, ei kannata meeleheitel olijaid. Tamm eelistab võitlejaid, ta ravib sõjameeste haavu, nende hinge. Just veteranidele, elatunud inimestele toob selle puuga suhtlemine kasu.

Mänd – rahustav puu, ta ravib närve ja kõiki stressiga seotud haigusi. Haige südamega inimestele on kasulikud pikad jalutuskäigud männimetsas, kuid mitte palava ilmaga, mil männist eralduvad lenduvad ained võivad liigselt ergutada. Mänd on kaastundlik puu, ta mitte ei puhasta inimese aurat, vaid võtab osaliselt ära ka nukruse.

Vaher – tasakaalustav puu. Temaga kontaktis olles muutub inimene rahulikuks, kuna võtab enda peale liigse energia, rahustab, lahustab viha, teeb tasakaalukaks ja väljapeetuks. Pisarate ja ärevuse asemele annab rahu, usu endasse.

Kask – õrn, kaastundlik puu, väga pehme, hellitava, kuid samal ajal tugeva mõjuga. Just kase poole tasub pöörduda haigetel, nõrgestatutel ja ravi vajavatel inimestel. Ta kergendab kannatusi, aitab kergemini haigugusi taluda. Närvilistele inimestele on kask asendamatu. See hellitav puu vabastab hirmust tuleviku ees, kasututest muredest, asjatutest ärevustest. Kask, mis kasvab maja läheduses, vabastab painajalikest unenägudest.


Puud-ravitsejad

Kuuseravi. 50g peenestatud noori käbisid keeta 1l veega suletud nõus väikesel tulel seni, kuni 1/3 mahust on vähenenud, kurnata. Võtta sisse koos suhkru või meega soojalt väikeste lonksudena 1klaas korraga 3-4 korda päevas 30-40 min enne sööki tugeva kroonilise köha, tuberkuloosi algstaadiumis, hingamisteede infektsiooni korral.

Noorte kevadiste võsude tõmmist juuakse külmetushaiguste ja köha puhul. Valmistamiseks võetakse 1spl peenestatud kasve ja 1klaasitäis keeva vett, lastakse tõmmata 4-6 tundi. Juua soojalt väikeste sõõmudena päev läbi.

Angiini puhul on kasulik närida kuuse vaiku. See on kibe, aga angiin möödub ööpäevaga.

Mänd – hingerahu puu. Sellel puul on sinakas-violetne aura, mille jõud soodustab hinge kosutust ja loomingulist indu.
Kui teie elus on tõsine hetk, kui on kaalul teie saatus ja te tahate toime tulla põletavate probleemidega – siis on teile just mändi tarvis.Otseses kontaktis puuga viib mänd kogu ärrituse, kahju, ühesõnaga kogu selle, mis meis pulbitseb ja segab mõtete ja hinge selgust. Mänd soodustab nende haiguste ravi, mis on otseselt seotud stressiga. Kõik neuroosid taltuvad tema mõju all. Haige südamega inimestele puht arstlik nõuanne: pikad jalutuskäigud männimetsas ei ole soovitavad, st lenduvad ained võivad liigselt erutada. Mänd on kaastundlik puu, ta mitte ei puhasta inimese aurat, vaid võtab osaliselt ära ka nukruse. Ta aitab kaasa inimese hingelisele avatusele.
Männioksad, nii voodi all kui peal, aitavad hoiduda haigustest ja soodustavad tervenemist.

Riputage sissekäigu kohale männioksi, et majas valitseks alati rõõm, armastus ja edu.

Männiokste kimp kaitseb maja kurjade jõudude eest, kaitseb haiguste eest, aitab rutem terveneda. 

Männiokste põletamine toas ajab kurjad jõud sealt välja.Kask. Juba üksnes kasemahl on juba midagi väärt. See lahustab põiekive, aitab ravida maohaavandeid, maksa, kõhunääret, peavalu, bronhiiti, köha, reumat ja artriiti. Ta puhastab verd, soodustab ainevahetust.

Vitamiinijook. 100g noori kaselehti valada üle 2 kl kuuma veega, jätta tõmbuma 3-4 tunniks, juua klaasitäis 2-3 korda päevas.

Lehetõmmis. 2 teelusikatäit lehti lasta tõmmata 200ml keeva veega 30 min, jahutada, pigistada kuivaks. Võtta sisse 50 ml korraga 3-4 korda päevas. Keedis ja tõmmis kase pungadest ja lehtedest on vastunäidustatud raseduse ajal ja neerupuudulikkuse korral.

Leia endale oma puu

Nädalavahetuseti peaksime püüdma leida endas sisemine tasakaal. Leidke endale sobiva energiaga puu ning järgige järgmist soovitust: Võtke tükk fooliumi, hõõruge seda käega ja viige puu juurde, mille olete välise meeldivuse põhjal välja valinud. Igal tähemärgil olevat oma puu.
Kui foolium tõmbab puu külge, siis on ta teie oma. Kui eemaldub puust, siis selle puu poole ei tasu pöörduda. Puud reageerivad inimestele individuaalselt. Kui olete leidnud sobiva puu, kes soovib teiega suhelda, siis hoidke tema ligi, silitage teda, lõdvestuge, pihtige oma puu ees: ta mõistab, andestab ning virgutab teie keha ja vaimu.


Kasutatud materjale- internet ja   seemnemaailm.ee/, kummaline-maailm

You May Also Like

1 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate