No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Toidud, mis hoiavad meid noorena.

by - neljapäev, juuni 20, 2013




Oma igapäevase toitumisega saame aidata kehal vananemismärkide tekkimist edasi lükata ning ka tervist paremini hoida.





HOMMIK
Arbuus hommikusöögiks
Vananeva naha üheks põhjuseks on päikesekiirgus. Arbuus sisaldab lisaks veele ka lükopeeni, beeta-karoteeni ja antioksüdante.
Jogurt rahustab kõhtu.
Hea enesetunde jaoks on meie kõhu tervis väga oluline. Aita seedimist korras hoida, tarbides vahepalaks probiootilist jogurtit, mis sisaldab soolte jaoks kasulikke baktereid. Itaalia teadlased on leidnud, et jogurt tugevdab ka immuunsussüsteemi.

LÕUNA
Kala ja rasv
Rasvastes kalades nagu lõhe, tuunikala ja heeringas leidub kasulikke Omega -3 rasvhappeid, mis aitavad paljude vananemisilmingute nagu näiteks liigesereuma, nägemisprobleemide puhul ning hoiavad naha ka pehme ja sileda.
Kortsudevastane smuuti
Värskendav kokteil, mis sisaldab vitamiine E ja C, betakarotiin, foolhape ja tsink, on nahale imeline. Sega näiteks 3,5 dl värskelt pressitud apelsinimahla, lisades peoga mustikaid, vaarikaid ja murakaid.

Avokaadoga rakke kaitsma
Avokaado koos peotäie pähklite ja seemnetega on täiuslik lisapala pärastlõunal, sest sisaldab palju E-vitamiini ning rasvhappeid, mis kaitsevad sinu rakke.

ÕHTU

Panusta brokkolile
Paku neid kas lisandina või sega pearooga. Ameerikas tehtud uurimused on näidanud, et brokkolis sisalduvad ained stimuleerivad rakkude oma kaitsesüsteemi.
Kirsside abil magama!
Keha jaoks on oluline korralik uni. Texase ülikoolis läbi viidud uuringu järgi sisaldavad kirsid melatoniini, ainet, mis aitab meil maha rahuneda.




Allikas: kaaluabi.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate