No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kasulik kurk.

by - kolmapäev, juuni 26, 2013




Kurk on nelja kõige kasvatatuma taime hulgas maailmas ja teada kui üks parimaid toiduaineid inimese organismi üldise tervisliku seisundi jaoks. Kurki sageli nimetatakse ka supertoiduks. Kurk on tihti pritsitud pestitsiididega- seega on oluline, et ostaksid orgaaniliselt kasvatatud kurgid või veel parem on kasvatada neid ise.
Kurk on väga hea B-vitamiini allikas.

Noorendab ja värskendab su keha ja varustab iga päev vitamiinidega - kurkides on 95 protsenti vett, hoides keha hüdreeritud ja samal ajal aitab organismil kõrvaldada toksiine. Kurgis on enamik vitamiine mida keha vajab üheks päevaks. Kurgi koor sisaldab C-vitamiini, mis on umbes 10 protsenti päevasest soovitatud kogusest.Nii,et parem on jätta kurk kurk koorimata ja saada kätte kõik kasulikud ained.
Naha ja juuste hooldus - Kui sulle ei meeldi süüa kurgi koort siis, kasuta seda hoopis nahaärrituste ja päikesepõletuste raviks. Aseta viil üle pundunud silmade ja põletikuvastane toime aitab vähendada tursed.Kurgid sisaldavad räni ja väävlit mis aitavad stimuleerida juuste kasvu.Hõõru peanahka kurgiviiluga.
Võitlus vähiga - Kurk on teadaolevalt sisaldab ained nagu lariciresinol, pinoresinol ja secoisolariciresinol. Neil kolmel on tugev ajalugu teaduses seoses vähiriski vähenemisega mitme vähitüübi korral, sh rinnavähk, munasarja vähk, emakavähk ja eesnäärmevähk.
Leevendab halba hingeõhku - Võta kurgiviil ja hoia seda keelel 30 sekundit,nii hävitad bakterid mis põhjustavad halba hingeõhku.
Pohmellivastane - Et vältida hommikul pohmelli või peavalu; söö mõned kurgiviilud enne magamaminekut. Kurgid sisaldavad piisavalt suhkrut, B-vitamiine ja elektrolüüte,et varustada keha oluliste toitainetega, nii vähendad pohmeluse intensiivsust ja peavalu.
Aitab kehakaalu langetada ja seedimist reguleerida - Tänu madalale kalorsusele ja suurele veesisaldusele on kurk on ideaalne toit inimestele, kes soovivad kehakaalu langetada.Kõrge veesisaldusega ja kiudainesisaldusega kurgid on väga tõhusad, vabastades keha seedesüsteemi toksiinidest ja hõlbustavad seedimist. Igapäevane kurkide tarbimine aitab ravida kroonilist kõhukinnisust.
Ravib diabeeti, vähendab kolesteroolitaset ning kontrollib vererõhku - Kurgi mahl sisaldab hormooni, mis on vajalik rakkudele kõhunäärmes mis toodab insuliini ja mis on osutunud kasulikuks diabeetikutele. Teadlased on avastanud, et ühend nimega sterool aitab vähendada kolesterooli taset. Kurk sisaldab palju kaaliumi, magneesiumi ja kiudaineid. Need ained aitavad tõhusalt reguleerida vererõhku. Kurgid ravivad nii madalat vererõhku kui ka kõrget vererõhku.
Soodustab liigeste tervist, vähendab podagra ja liigesepõletiku valu - kurk on suurepärane ränidioksiidi allikas, mis on tuntud sidekoe tugevdaja. Kurgid on rikkad ka vitamiin A, B1, B6, C ja D, folaadi, kaltsiumi, magneesiumi ja kaaliumi poolest.




You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate